
SVEIKŲ UŽKANDŽIŲ GAMYBA BEI DEGUSTACIJA JAUNIMUI
Mityba yra vienas svarbiausių mūsų sveikatą įtakojančių elementų, todėl labai svarbu subalansuotos mitybos įpročius formuoti nuolatos. Ne paslaptis, kad jaunimui sunku apsispręsti kokius maisto produktus, užkandžius pasirinkti, nes parduotuvės vilioja gražiomis ir įmantriomis pakuotėmis, negalvojant, kas yra sveika ir naudinga mūsų organizmui.
Siekiant padidinti sveikatos raštingumą sveikos mitybos srityje, formuoti sveiko maisto gamybos įgūdžius, Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras vykdė paskaitų – praktinių užsiėmimų ciklą „Saldu ir be pridėtinio cukraus – sveikesnių desertų gamyba“.
Š. m. gegužės 19 d. Kruopių miestelio ir Agluonų kaimo bendruomenės jaunimas buvo supažindinamas su sveikais užkandžiais, jų gaminimu, maisto produktų įvairove bei teikiama nauda. Degustuoti sveiki desertai be pridėtinio cukraus, pagaminti iš avinžirnių, kakavos, salierų ir riešutų sviesto, obuolių.
Š. m. birželio 8 d. Akmenės gimnazijos mokiniai bei Akmenės atviro jaunimo centro „IVIDU“ jaunimas sužinojo apie maisto sudėtį: baltymus, riebalus, angliavandenius, vitaminus, daržovių reikšmę žmogaus organizmui, dienos racioną. Degustuoti įvairūs desertai be pridėtinio cukraus, pagaminti iš anakardžio riešutų, džiovintų abrikosų, šaldytų bananų ir vynuogių, kuriais galima atsigaivinti šiltą vasaros dieną.
Paskaitas vedė gydomosios mitybos specialistė, „Mitybos džiunglės“ įkūrėja, Ilona Kuodienė. Dalyviams didžiausią įspūdį paliko tai, kad išklausius šiek tiek teorinės dalies paskaitos, visi turėjo galimybę paragauti sveikuoliškų desertų ir įvertinti subtilius bei dar niekad neragautus desertų derinius. Veiklos finansuojamos Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis.
Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė
Justina Jagminienė






The post SVEIKŲ UŽKANDŽIŲ GAMYBA BEI DEGUSTACIJA JAUNIMUI appeared first on Akmenės VSB.