SVEIKOS MITYBOS MOKYMAI VIRĖJAMS
SVEIKOS MITYBOS MOKYMAI VIRĖJAMS
II DALIS: SVEIKATAI PALANKAUS MAISTO GAMINIMO PAGRINDAI
Mokymai vykdomi įgyvendinant Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis finansuojamą projektą Nr. 08.4.2-ESFA-V-628-01-0002 „Sveikos mitybos įgūdžių formavimas tikslinėse teritorijose“. Projekto vykdytojas Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras.
Mokymai organizuojami dviems grupėms:
I grupė – 2021 m. gruodžio 28 d., sausio 3, 6 d.;
II grupė – 2021 m. gruodžio 27 d., sausio 4, 7 d.
Grupei numatyti 3 dienų mokymai po 8 val. Ketvirtadalis laiko skirtas teorijai, trys ketvirtadaliai praktiniams mokymams.
Mokymų vieta: Varėnos “Ąžuolo” gimnazijos technologijų kabinetas
Adresas: Varėna, J. Basanavičiaus g. 33
teorija | Sveikatai palankaus maisto gaminimo principai. Sveikatai palankaus maisto gaminimo pagrindai ir inovacijos (nauji technologiniai sprendimai). Maistines savybes tausojantys patiekalų gamybos būdai, jų privalumai ir trūkumai. Patarimai, kaip estetiškai patiekti maisto produktus ir patiekalus vaikų maitinimui mokyklose. |
praktika | Sveikatai palankaus maisto gaminimas ir pagamintų patiekalų degustacija. Sveikatai palankaus maisto gaminimo virėjai ekspertai praktiškai demonstruos sveikatai palankaus maisto gaminimą, naudojant įvairius sveikatai palankius maisto produktus ir gamybos būdus. Dalyviai bus įtraukiami į maisto gaminimą ir degustaciją. |
LEKTORIAI (vienas iš): Žydronė Valatkevičienė, Aida Čepukaitė, Vlada Garnelytė, Baltramejus Spudas
DALYVIAMS BUS IŠDUODAMI PAŽYMĖJIMAI
Turėtų dalyvauti visi visų mokyklų tame tarpe ikimokyklinių įstaigų virėjai ir kt. su maisto gamyba tiesiogiai susiję asmenys. Dalyviai turi turėti tikslinę grupę pagrindžiančius dokumentus – mokyklos raštą, kuriame būtų nurodyta kad “išvardinti dalyviai yra xx mokyklos virėjai”.
DALYVAVIMAS SU GALIMYBIŲ PASU
DALYVIŲ REGISTRACIJĄ VYKDO VARĖNOS RAJONO SAVIVALDYBĖS VISUOMENĖS SVEIKATOS BIURAS danuta.lesciukaitiene@gmail.com, tel. 860608419 iki 2021-12-22 16 val.