Popietė Europos sveikos mitybos dienai paminėti
Varėnos visuomenės sveikatos biure įvyko popietė Europos sveikos mitybos dienai paminėti.
Rajono ugdymo įstaigų, globos namų virtuvių kolektyvai pristatė pagamintus sveikatai palankesnius
patiekalus, kurios galima įtraukti į valgiaraščius. Dėkojame „Ąžuolo“ gimnazijos, „Ryto“
progimnazijos, lopšelio-darželio „Žilvitis“, Matuizų pagrindinės mokyklos, Varėnos globos namų
virtuvių kolektyvams už aktyvu dalyvavimą.
Vienas iš patiekalų receptų. Prašome išbandyti.
VARŠKĖS IR MOLIŪGŲ PAPLOTĖLIAI
200 g moliūgo nulupto
1 šaukštas ghi sviesto
1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero
200 g varškės
30 g razinų (nebūtinai)
4 šaukštai cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
6-7 šaukštai Spelta miltų
cinamonas
1/2 šaukštelio tarkuotos apelsino ar citrinos žievelės
aliejus kepimui
Moliūgą sutarkuoti burokinę tarką. Keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti tarkuotą moliūgą
ir imbierą ir pakepinti 5 – 7 min. kol moliūgas suminkštės, po to ataušinti.
Varškę sumalti, sudėti nuplautas razinas, cukrų, vanilinį cukrų bei trynius. Gerai
išmaišyti su pravėsusiais moliūgais.
Baltymus išplakti, sujungti su moliūgo – varškės masę ir sudėti persijotus miltus,
cinamoną bei apelsino žievele. Atsargiai išmaišyti. Masė turi būti tiršta – grietinės
konsistencijos.
Įkaitinti keptuvę su aliejumi, formuoti šaukštu paplotėlius, kepti iš abiejų pusių po 0,5
min. Paplotėliai turi būti švelniai apskrudę, nesudegę.
Patiekiama su grietine ar jogurtu ir šviežiomis uogomis.